Projekti “Sustainable Tourism”

Donator: Qeveria Zvicerane – SECO (State Secretariat for Economic Affairs) në kuadër të programit SIPPO (Swiss Import Promotion Programe – Economic Cooperation for Sustainable Tourism Development)

Projekti synon:

  • Bashkëpunimin ekonomik si mbështetje e turizmit të qëndrueshem si mjet zhvilimi për komunitetet lokale.
  • Rritjen e bashkëpunimit ekonomik për zhvillimin e një turizmi të qëndrueshëm.
  • Formimin i një strategjie për promovimin e turizmit të qëndrueshëm si dhe nxitjen e forcimit të këtij turizmi gjithë vjetor.
  • Promovimin e Shqipërisë turistike në Zvicër si dhe nxitja e pushuesve Zvicerian për të vizituar Shqipërinë.

 

Nga partnerët e SIPPO është kërkuar të lidhet një Marrëveshje Bashkëpunimi me AKT-në, pavarësisht se aktualisht vijohet me zbatimin e projektit.

Projekti është aktualisht në fazën e zbatimit ku janë kryer edhe disa bashkëpunime si: Organizimi i një Workshop-i trajnues nga një ekspert komunikimi dhe marketingu të financuar nga SIPPO, me përfaqesuesit e operatoreve turistik shqiptar pjesëmarrës në panairin ITB Berlin Fair. Po ashtu bashkëpunimi vijoi gjatë ditëve të panairit ku partnerët tanë kontribuan jo vetëm me ekspertizë dhe logjistikë për promovimin e Shqipërisë Turistike, por shërbyen edhe si ndërmjetës në mundësimin e takimeve të Tour Operatorëve tanë.

Produkti i Projektit: Zhvillimi i një Strategjie për Promovimin e Turizmit të Qëndrueshëm në Shqipëri.

Asistencë në pjesëmarrjen e AKT-së në dy prej panaireve më të mëdha ndërkombëtare që janë; ITB Berlin Fair dhe WTM Londër, ku do prezantohet turizmi i qëndrueshëm në Shqipëri.

Asistencë në organizimin dhe përzgjedhjen e grupeve për dy “Udhëtime Familjarizuese” me gazetarë dhe operatorë turistik Zvicerian.

Shpërndaje në: