Gjirokastra, Qyteti i Gurtë

📍Gjirokastra, Qyteti i Gurtë

 

Mirë se vini në qytetin e mistereve…  💚 Madhështore dhe e rrallë. E gatshme të të zhvendosë në një tjetër realitet, të cilin nuk mund ta gjesh askund tjetër. Gjirokastra ju mirëpret! Me rrugët me kalldrëm, banesat e papërsëritshme, ku ndërthuren stili oriental e ai perëndimor, me kështjellën e legjendës së Argjiros, gatimet tradicionale dhe sigurisht, mikpritjen dhe bujarinë e vendasve.

Një nga vendet e shpallura Trashëgimi Botërore e UNESCO-s, ky qytet i mrekullueshëm është ndërtuar gjatë shekujve në shpatet e pjerrëta, me shtëpitë prej guri që duket sikur janë ngritur mbi njëra-tjetrën. Shpirti i Gjirokastrës është pasqyruar më së miri në romanet e birit të saj më të njohur, shkrimtarit me famë botërore Ismail Kadare. Tek sa ecën në rrugicat me kalldrëm nuk mund të mos vësh re Kalanë e Gjirokastrës, që vështron mbi qytetin e gurtë. Asnjë vizitë në Gjirokastër nuk do të quhej e plotë pa provuar traditën e pasur kulinare, me produktet e freskëta të bulmetit dhe djathin e njohur të kësaj zone.

 

Shqipëri, ngjyra të reja në rrugëtimin tënd 🌈

Zbuloni ngjyrat e Shqipërisë 🎯

🍂🍁🍃🌿❤💙💚💛🍂🍁🍃🌿

Zbuloni Shqipërinë 🇦🇱🎯

#pushonëshqipëri #promovoshqipërinë

Shqipëria është plot me vende magjike, e destinacione të reja për tu vizituar…

Atraksione turistike të 🇦🇱🎯 #gjirokastër

#ZbuloningjyrateShqipërisë🌈 

#VisitAlbania✈

#AlbaniaGoYourOwnWay

#SmileAlbania🙂

#gjirokastër

#pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia

 #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine

 #fundjavat2021 #nendiellintone #promovoshqiperine 

#thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania💚💙

 

 

Shpërndaje në: