22-23 Nëntor, në Tiranë kremtohet Dita e Arbëreshëve dhe Samiti i tretë i Diasporës

Një kthim në vendin e Shqiponjave, duke përqafuar trashëgiminë shqiptare, Kongresi i Arbëreshëve dhe Samiti i Diasporës do të shërbejë si një moment historik për t’u dhënë shqiptarëve vëmendjen që meritojnë në fushën e arsimit, shëndetësisë, biznesit, artit dhe kulturës, si dhe për të parë diasporën si vlerë dhe pasuri e kombit

Samiti i Diasporës në Shqipëri është një ngjarje e rëndësishme, i cili bashkon përfaqësues dhe komunitete të shqiptarëve të zhvendosur nga të gjitha anët e globit. Kjo ngjarje përqendrohet në lidhjen e diasporës shqiptare me vendin e tyre të prejardhjes dhe në thellimin e marrëdhënieve midis tyre.

Si një platformë e rëndësishme për të diskutuar dhe shqyrtuar çështje të ndryshme që kanë të bëjnë me diasporën shqiptare, përfshirë zhvillimin ekonomik, kulturor, dhe shoqëror. Kjo ngjarje është një mundësi për të shkëmbyer ide, përvoja, dhe projekte të ndryshme, që mund të përmirësojnë bashkëpunimin midis diasporës dhe Shqipërisë.

Për më tepër, Samiti i Diasporës është një ngjarje, që thellon ndjenjën e identitetit shqiptar dhe ndihmon në ruajtjen e trashëgimisë kulturore, gjuhës dhe përshëndet arritjet dhe kontributet e diasporës shqiptare në botë.

Ky samit ka një rëndësi të madhe për të promovuar solidaritetin shqiptar dhe për të kontribuar në ndërtimin e një të ardhme më të mirë për të gjithë shqiptarët, kudo që ata ndodhen në botë.

Bashkohuni ta kthejmë këtë ditë në një projekt konkret për të ardhmen e dëshiruar të shqiptarëve.

Shpërndaje në: