Transporti ne Shqiperi

TRANSPORTI PUBLIK

Në Shqipëri ka rreth 18,000 km rrugë, nga të cilat 7,450 km konsiderohen si “rrugë kryesore”. Nëse vendosni të vini në Shqipëri, ju lutemi të bëni kujdes kur ti jepni makinës. Më mirë të shmangni udhëtimin natën, jashtë zonave kryesore urbane pasi rreziqet në rrugë janë më të vështira për t’u parë. Është e paligjshme të ngasësh makinën nën ndikimin e alkoolit dhe të përdorësh një telefon celular në timon, përveç kur shoferi përdor një pajisje bluetooth apo kufje ose pajisje të tjera pa duar.

QARKULLIMI NE SHQIPERI

Në Shqipëri ka rreth 18,000 km rrugë, nga të cilat 7,450 km konsiderohen si “rrugë kryesore”. Nëse vendosni të vini në Shqipëri, ju lutemi të bëni kujdes kur ti jepni makinës. Më mirë të shmangni udhëtimin natën, jashtë zonave kryesore urbane pasi rreziqet në rrugë janë më të vështira për t’u parë. Është e paligjshme të ngasësh makinën nën ndikimin e alkoolit dhe të përdorësh një telefon celular në timon, përveç kur shoferi përdor një pajisje bluetooth apo kufje ose pajisje të tjera pa duar.

Me tren:

Stacioni kryesor i hekurudhave shqiptare është në Durrës dhe afati kohor është: (Sistemi hekurudhor është nën rindërtim)

Durrës – Elbasan

Nisja 7:20, 15:10 Arritja 10:06, 17:55

Elbasan – Durrës

Nisja 6:00, 13:05 Arritja 8:43, 15:53

Shkodër – Durrës

Nisja 5; 45, Arritja 9; 40

Durrës – Shkodër

Nisja 13:00 Arritja 17:05

Makina me Qera:

Avis

Bulevardi “Dëshmorët e Kombit”

Hotel Europapark

Tel: 00355 4/2235011

Cel: 00355 682055807

Faksi: 00355 4/2271960

E-mail: reservations@avisalbania.com

 

Europacar

Rruga e Durrësit, Nr. 61

Tel: 00355 4/2227888

Cel: 00355 682093922

Faksi: 00355 4/2246511

E-mail: europcar@abissnet.com

 

Hertz

Sheshi “Skënderbej”

Hotel “Tirana International” – Tiranë

Tel & Fax: 00355 4/2255028

Cel: 00355 682058775

E-mail: hertz@albaniaonline.net

Faqja e internetit: www.herz.com

 

Sixt

Rruga e Kavajës, Nr. 116 afër “Classic Wolksvagen” – Tiranë

Tel: 00355 4/2259020

Faksi: 00355 4/2233650

Cel: 00355 692068500

E-mail: sixtalbania@europe.com

Transporti ndërqytetas:

Shumë autobuzë janë në dispozicion për transport në të gjithë qytetet kryesore të Shqipërisë. Udhëtimi me autobuz është ekonomik dhe ofron një pamje unike të vendit. Autobuzët udhëtojnë pothuajse ekskluzivisht gjatë ditës, por nuk punojnë gjithmonë sipas orareve të rregullta. Shpenzimet përafërsisht fare janë midis 1000 dhe 1200 për distanca të gjata si Tiranë-Sarandë.

Shumë udhëtarë në kërkim të transportit publik preferojnë të përdorin furgonë privatë, të cilët funksionojnë si një sistem alternativ i linjave të autobusëve dhe veprojnë pothuajse tërësisht pa orar ose çmime të përcaktuara.

Nga Tirana rrugët kryesore janë:

Autobuzët e Jugut largohen nga Terminali i Jugut (Terminali i Autobuzave të Jugut, ish Dogana) pranë sheshit Shqiponja në rrugën 29 nentori.

 1. Durrës – çdo 30 minuta nga ora 6:30 deri 19:30
 2. Berat – çdo 30 minuta nga ora 6:30 deri në 17:30
 3. Vlorë – çdo 30 minuta nga ora 5:30 deri në 17:30
 4. Gjirokastra – 6: 45, 8: 00, 9: 00, 10: 00, 11: 00, 12: 00, 13:00, 14:30, 15:30, 18:30
 5. Saranda – 7: 00, 8:00, 9:30, 10:30, 12:30, 16:00
 6. Fier – çdo 30 minuta nga ora 6:30 deri në 17:30
 7. Tepelena -11: 00, 13: 00, 14: 00
 8. Përmet – 6:30, 7:30, 12:30, 14:00, 17: 00
 9. Himarë – 6:15, 13:00 (edhe 20:30 gjatë sezonit të verës)

Autobusët në veri kalojnë nga Terminali i Veriut (Stacioni i Autobuzeve të Veriut) në rrugën Dritan Hoxha në zonën e Laprakës.

 1. Krujë – 10:00, 11:00, 13: 00, 15: 00, 17:00, 18:00
 2. Lezhë – çdo orë nga ora 6:30 deri në 18:00
 3. Lac – çdo 30 minuta nga 06:30 deri 17:00
 4. Kukës – 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 16:00, 18:00
 5. Peshkopi – 6:00, 8:00, 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00
 6. Shkodër – 7:00, 8:00, 9:00. 10: 00, 11: 00, 11:45, 12:30, 13:15, 14: 00, 14:45, 15:30, 16:15, 17:00
 7. ajram Curri- 6:00, 8:00, 10:00, 12:00, 14:00
 8. Mirditë, Rrëshen – 6:15, 7:30, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13; 00, 14:00, 15; 30,17: 00
 9. Pukë – 5:00, 6:00, 7:00, 10:00, 13:00, 14:00, 16: 00
 10. Bulqizë – 6:30, 7:00, 8: 00, 9:00, 10:00, 12:00, 13:00, 14:00, 16:00
 11. Burrel – çdo orë nga ora 7:00 deri në orën 17:00
 12. Koplik – 6:30, 12:00
 13. Vau i Dejës – 18:00
 14. Fushë-Krujë – çdo 15 minuta nga ora 6:20 deri në orën 19:30
 15. Has – 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30

Kufiri juglindor largohet nga Terminali i Juglindjes (Terminali 3) në Qytetin Studenti, në rrugën e Elbasanit.

 1. Pogradec – çdo orë nga ora 7:30 deri në orën 16:30
 2. Korçë – çdo 30 minuta nga ora 6:30 – 17:30
 3. Elbasan – çdo 30 minuta nga ora 7:30 deri në orën 16:30
 4. Ersekë – 6:00, 10:00, 14:30
Shperndaje: