Korça

K

Korça është një nga qendrat më të mëdha dhe më të rëndësishme kulturore dhe ekonomike të Shqipërisë, që ndodhet në pjesën juglindore të vendit.

Qyteti është i njohur për lagjet e tij tipike, të përbërë nga shtëpi të ulëta dhe vila, të cilat janë të shtruara me kalldrëm. Qyteti i Korçës ka një varg muzeumesh, si Muzeu i Arsimit (i vendosur në ndërtesën ku u hap shkolla e parë shqipe në 1887), Muzeu i Rinovuar i Artit Mesjetar (për të vizituar absolutisht), Muzeu Parahistorik, Shtëpia Muze e piktorit të famshëm të peizazhit, Vangjush Mio, Muzeu i Artit Oriental “Bratko”, Muzeu i Fotografisë Gjon Mili etj. Në afërsi të qytetit është varrezat e ushtarëve francezë që kanë rënë gjatë Luftës së Parë Botërore.

Teatri Cajupi është gjithashtu një vend për të parë koncerte ose shfaqje teatrore varësisht nga sezoni.

Përveç muzeve dhe monumenteve, Korça është qyteti ku organizohet karnavalja më e madhe në Shqipëri, duke u zhvilluar para Pashkëve Ortodokse. Qyteti është i njohur për këngët lokale, të quajtura serenata. Në qytet do të gjeni shumë taverna me gatime tradicionale të tilla si lloje të ndryshme të byrekëve, të cilat përkryer kombinohen me muzikën e mirë dhe pijet tradicionale si rakia.

Korça është një bazë shumë e mirë për të eksploruar shumë pika turistike të vendosura në malet e afërta të tilla si Voskopoja, Dardha, Vithkuqi dhe Boboshtica. Këto fshatra janë të njohura për ofrimin e mundësisë për të ushtruar shumë aktivitete si dhe aktivitete në natyrë. Zona është gjithashtu e njohur për kishat bizantine të Vithkuqit dhe Voskopojës, muret e të cilëve janë pikturuar nga piktorë të njohur mesjetarë shqiptarë. Në afërsi të Korçës mund të vizitoni Liqenin e Prespës (që është Parku më i madh kombëtar i vendit), Parkut Kombëtar të Drenovës, tumuli Ilir i Kamenicës etj.

Për më shumë informacion vizitoni:

http://www.bashkiakorce.gov.al/

Shperndaje:

COVID 19 INFORMACION

Informacione të rëndësishme mbi situatën Covid-19 në Shqipëri

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit

Protokolli i masave anti-COVID 19 përgjatë sezonit turistik

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme

Njoftime COVID-19 dhe masat e marra nga Përfaqësitë Diplomatike

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës

Masat dhe Rregulla - COVID-19
Coronavirus Përditësim

Për të kontaktuar mjekun e familjes apo për çdo informacion tjetër rreth Covid19, Ministria e Shëndetësisë ka vënë në dispozicion të qytetarëve linjën e gjelbër 0800 40 40.

This will close in 0 seconds