Borsh, Albania

Një udhëtim në Kalanë e bukur të Borshit, në fshatin bregdetar Borsh 🇦🇱 🎯
Një vend piktoresk i konsideruar si parajsë për tu vizituar ndërkohë që ndodheni në Shqipëri.
Riviera shqiptare ofron pamje të mrekullueshme dhe ujëra të pastër kristal.
Kalaja e Borshit 🏛
Njihet si një vendbanim i fortifikuar në shekullin e 4 para Krishtit.
Në kohërat mesjetare njihet si Kalaja e Sopoti. Përmendet në dokumente të shkruara së bashku me shumë banesa të ndërtuara nga muret e saj.
Më 1417 kjo kështjellë u mor nga Otomanët për të kaluar nën një restaurim të thellë në shekullin e 18-të.

Shqipëria është plot me vende magjike, e destinacione për tu vizituar…⏳ 🔎 🌍
Për më shumë,🔗 http://albania.al/
🔗 https://akt.gov.al/

#VisitAlbania✈️
#AlbaniaGoYourOwnWay
#SmileAlbania😀🇦🇱
#BorshAlbania💚💙

Shpërndaje në: