Dita e Çlirimit të Tiranës Dita e Çlirimit te Tiranes 🇦🇱 (17 Nentor).

Kanë kaluar 77 vite që nga dita e çlirimit të kryeqytetit shqiptar, të Tiranës. “Rruga e Barrikadave” simbol i kësaj dite, ruan brenda vetes momente historike, të mbushua me krisma, klithma lufte dhe heronj. Në këtë ditë kanë flijuar veten 127 dëshmorë të cilët luftuan për një ideal ku ëndrra më e madhe e tyre ishte liria e vendit dhe e popullit.

 

Në këtë ditë Bashkia e Tiranës organizon aktivitete festive, por një prej aktiviteteve të zakonshme është kur veteranët mblidhen te monumenti i Ushtarit të panjohur dhe vendosin lule për të kujtuar këtë ditë historike.

 

Shqipëri, ngjyra të reja në rrugëtimin tënd 🌈

Zbuloni ngjyrat e Shqipërisë 🌈

Zbuloni Shqipërinë 🇦🇱

#pushonëshqipëri #promovoshqipërinë 🇦🇱

Shqipëria është plot me vende magjike, e destinacione të reja për tu vizituar…🇦🇱🎯

Atraksione turistike të

#ZbuloningjyrateShqipërisë 🌈

#VisitAlbania ✈️

#AlbaniaGoYourOwnWay

#SmileAlbania 🙂

#pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #fundjavat2021 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania

 

Share